Sziasztok!
Jelenleg elég új vagyok Wordpress témában. Eddig Joomla alatt készítettem weblapokat. Egyfajta kísérletezés kedvéért az egyik új honlapot WP alá csinálom, plusz most szívtam magamba annyi HTML+CSS tudást, hogy az egész dizájnt a nulláról írom és nem egy template-t vettem alapul, amit testre szabok. Jelenleg a 3.0 Beta2-őt használom és azt szeretném kérdezni, hogy lesz-e lehetőség frissíteni a végleges verzióra, vagy pedig mint a Joomlánál, nem lehet majd, mert változik az SQL adatbázis is? Azt hiszem nagyon beleharaptam a citromba, mert HTML5+CSS3 validként akarom megírni az első saját dizájnú weblapomat.

Aktuális állapotot
-itt- lehet megtekinteni.
Lenne is egy technikai kérdésem, ha nem gond. IE 5.5-6-7 alatt a két jobb oldali oldalblokk nem a fő tartalom mellett jelenik meg, hanem lenyomja a bal oldali fő tartalom részt. Talán ezek a régebbi IE böngészők nem ismernék fel a "float: right" css parancsot? vagy rossz irányba kapiskálok és nem a float parancs a ludas?
Továbbá beszúrtam a head-be a html5shiv javascript-et, hogy az ie-k is kezeljék a html5 új címkéit. Furcsa mód, ha külső js fájlként hivatkoztam rá, akkor nem történt semmi. Netán a WP nem hívná be a külső javascripteket? Ezért nem próbálkoztam a css 2-3 új elemeit tartalmazó javascripteket sem betenni, mert kellene hozzájuk egy DOMAssistant Script, jQuery, vagy NWMatcher is, amit ha a weblap fejébe szúrok be, az már 100kb-val megnöveli a fájl méretét, amit nem akarok. Vagy ha ezeket a scripteknet egy IE kommentbe teszem bele, akkor attól a más böngészők mivel nem veszik figyelembe és kihagyják, nem is fog tőle lelassulni ezen böngészőkben a betöltődés? Vagy ugyanúgy végigszaladnak a kikommentált részen is, csak nem veszik figyelembe?
Üdv!