Ugrás a tartalomhoz

WordPress 3.0

101 válasz erre a témára

#1 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1.521 Hozzászólás:
  • Település:Dunakeszi

Elküldve: 2010-05-07 - 09:47

Elérhető a WordPress 3 legújabb, BETA 2-es verziója. A WP.org azt kéri, hogy próbáljuk ki az új menükezelő interface-t, ill. a rugalmasabb import/export funkciót, stb...

Akkor teszteljünk! :)

WordPress 3 beta2 letöltés
Hoppare | WordPress
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Tolerancia és tisztelet - ide egymástól tanulni járunk!

#2 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1.521 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-07 - 09:52

Hoppáá, az új export egészen durva lett! Ezt különböző kiegészítőkkel oldottam meg eddig.

Szűrhetjük az exportálni kívánt bejegyzéseket:

• Idő alapján
  • Kategória, taxonomy alapján
  • Szerző alapján
  • Ill. a tartalom típusa alapján (bejegyzés, oldal)

Hoppare | WordPress
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.

#3 molesz86

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 63 Hozzászólás:
  • Település:Kemeneshőgyész

Elküldve: 2010-05-07 - 17:07

Elég jól sikerült ez a verzó. Az átállás nem okozott semmiféle problémát. A frissítés része talán 2-3 mp-t vett igénybe.
Ez eddig használt pluginok fennakadás nélkül mennek tovább.
Felhasználói szinten sok mindent nem lehet észrevenni tehát aki éles oldalon szeretné beüzemelni, annak se kell sokáig hibaüzenetekkel tarkított oldalt fenntartani.
Persze működő oldalra nem ajánlott, de ha mégis megteszi valaki, akkor azért érdemes előtte egy Full biztonsági másolatot kreálni. Értendő ezalatt, hogy weboldal+sql.
Az export része valóban jól sikerült.

#4 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1.511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2010-05-08 - 09:04

A béta 2-ől tervezünk magyar csomagot, ellenben a wordpress.org csomagkészítője valamiért köhög a cuccra, és nem hajlandó legyártani a dolgot. A srácok elvileg tudnak róla, de még nem van válasz.

#5 GabeszMeister

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 7 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-08 - 09:50

Elnézést hogy csak így beleszólok, de van valahol egy publikus Beta 2-es oldal amit ki lehetne próbálni?

#6 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1.521 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-08 - 13:48

Beleszólni egy fórumba? :D Amúgy nem tudok róla, hogy lenne, viszont 1 perc feltelepíteni.
Hoppare | WordPress

#7 molesz86

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 63 Hozzászólás:
  • Település:Kemeneshőgyész

Elküldve: 2010-05-08 - 13:49

Töltsd le, tedd fel Localhost-ra. Ott minden apróságot ki tudsz próbálni mindenféle következmény nélkül.

#8 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 2.943 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-08 - 19:31

nem ß2 hanem svn-en frissülő változathoz küldök elérést annak aki meg szeretné nézni..
Hgrg.Info | Segítség:Support.hgrg.info | WP fordítások

#9 varnyu

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 1.499 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-09 - 21:15

Üzenet megtekintéseIdézés: Patai László - Dátum: 2010-05-07 - 09:47

Elérhető a WordPress 3 legújabb, BETA 2-es verziója. A WP.org azt kéri, hogy próbáljuk ki az új menükezelő interface-t, ill. a rugalmasabb import/export funkciót, stb...

Akkor teszteljünk! :)

Tesztelem. Ftp-vel rámásoltam egy 2.9.2es verzára. Aztán importáltam egy xml file-t. Az eredeti magyar file-okat meghagytam. Pár dolog angolul kommunikál, de egyenlőre nincs gond. A legtöbb plugin is működik, kivétel a Page Management Dropdown.
csak egy villanás a Matrixban

#10 DJviolin

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 8 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-16 - 10:47

Sziasztok!

Jelenleg elég új vagyok Wordpress témában. Eddig Joomla alatt készítettem weblapokat. Egyfajta kísérletezés kedvéért az egyik új honlapot WP alá csinálom, plusz most szívtam magamba annyi HTML+CSS tudást, hogy az egész dizájnt a nulláról írom és nem egy template-t vettem alapul, amit testre szabok. Jelenleg a 3.0 Beta2-őt használom és azt szeretném kérdezni, hogy lesz-e lehetőség frissíteni a végleges verzióra, vagy pedig mint a Joomlánál, nem lehet majd, mert változik az SQL adatbázis is? Azt hiszem nagyon beleharaptam a citromba, mert HTML5+CSS3 validként akarom megírni az első saját dizájnú weblapomat. ;) Aktuális állapotot -itt- lehet megtekinteni.

Lenne is egy technikai kérdésem, ha nem gond. IE 5.5-6-7 alatt a két jobb oldali oldalblokk nem a fő tartalom mellett jelenik meg, hanem lenyomja a bal oldali fő tartalom részt. Talán ezek a régebbi IE böngészők nem ismernék fel a "float: right" css parancsot? vagy rossz irányba kapiskálok és nem a float parancs a ludas?

Továbbá beszúrtam a head-be a html5shiv javascript-et, hogy az ie-k is kezeljék a html5 új címkéit. Furcsa mód, ha külső js fájlként hivatkoztam rá, akkor nem történt semmi. Netán a WP nem hívná be a külső javascripteket? Ezért nem próbálkoztam a css 2-3 új elemeit tartalmazó javascripteket sem betenni, mert kellene hozzájuk egy DOMAssistant Script, jQuery, vagy NWMatcher is, amit ha a weblap fejébe szúrok be, az már 100kb-val megnöveli a fájl méretét, amit nem akarok. Vagy ha ezeket a scripteknet egy IE kommentbe teszem bele, akkor attól a más böngészők mivel nem veszik figyelembe és kihagyják, nem is fog tőle lelassulni ezen böngészőkben a betöltődés? Vagy ugyanúgy végigszaladnak a kikommentált részen is, csak nem veszik figyelembe?

Üdv!

#11 Efrud

Veterán

• Moderátor
  • 1.692 Hozzászólás:
  • Település:Vác

Elküldve: 2010-05-16 - 14:50

Lehet majd frissíteni szimplán, nem kell szenvedni mint a joomlánál. A többi szerintem megjelenítési probléma, nem a wp 3-ho tartozik. Légyszíves máskor a megjelenítések topikba tedd az ilyen jellegű dolgokat, mert saláta lesz belőle. De mivel már leírtad, természetesen reagálok rá. Igen a float right-al szoktak gondok lenni ez tény. Használd a left-et mondjuk és úgy pozicionáld a dolgokat. Meg lehet oldani könnyedén, hogy ugyanolyan legyen. IE5-öt felejtsd el nagyon nyugodtan, mert szinte senki nem használja, aki meg igen annak üzenem, hogy be.... IE kommentbe tedd azokat a dolgokat értelemszerűen, amelyek IE alatt nem működnek. Azok a fájlok akkor fognak betötődni, ha az adott böngészővel nézik az oldalt. Ésszerű ezeket sem úgy betenni, hogy if IE, mert akkor az összes IE alatt betöltődik. Ad meg úgy, hogy mondjuk IE7 alatt ez és ez kell.

#12 DJviolin

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 8 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-16 - 15:28

Köszönöm a választ. Legközelebb a technikai kérdéseket nem ide írom. ;)

#13 Patai László

WordPress Térítő

• Adminisztrátor
  • 1.521 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-19 - 08:16

Elérhető a WordPress 3 Beta2 magyarul. Innen tölthető le: http://hu.wordpress....beta2-hu_HU.zip Köszönet a Zsoltinak és Győzőnek a sok belefektetett munkáért :)
Hoppare | WordPress

#14 varnyu

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • 1.499 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-19 - 08:50

köszönjük :)
csak egy villanás a Matrixban

#15 Brecsi

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 107 Hozzászólás:
  • Település:Budapest

Elküldve: 2010-05-21 - 13:53

Felraktam élesbe a 3.0 Bétáját, már nektek köszönhetően a magyar verziót. Minden működik vele, ami a 2.9.2-n futott. Multiusert bekapcsoltam, sikeresen beállítottam, az is működik remekül.

Kérdéseim persze vannak, de lehet, hogy még korai? :D

Lehet e olyat mondjuk, hogy aki regisztrál a főblogon annak már ne kelljen a többin? (Az oldalra bárki nem regizhet új blogot, csak én csinálhatok ilyet. baseball.hu alá menne pl. a csapatoknak külön kis blogoldal ilyesmi.)

Pluginnel lesz csak megoldható, hogy a főblogon megjelenjenek az "alblogok" bejegyzései valamilyen formában?

Nagyon tetszik az új wp és nem győzöm kivárni a már erre a verzióra készült pluginokat :D

#16 hitetlen

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • 1.584 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-21 - 16:30

Brecsi.

Ne máááár. alig várom már a WP3-t, erre még itt fényezitek tovább :D

#17 DjZoNe

Sötét WP Lovag

• Adminisztrátor
  • 1.511 Hozzászólás:
  • Település:Budapest / Magyarország

Elküldve: 2010-05-21 - 17:01

Üzenet megtekintéseIdézés: Brecsi - Dátum: 2010-05-21 - 13:53

Pluginnel lesz csak megoldható, hogy a főblogon megjelenjenek az "alblogok" bejegyzései valamilyen formában?

Nagyon tetszik az új wp és nem győzöm kivárni a már erre a verzióra készült pluginokat :D

Nem csak pluginnel lesz megoldható.
Egy kis sablon turkálással meg lehet oldani a dolgot, ugyanis létezik olyan kis kedves parancs, ami beállítja, hogy mi az akutális blog id, és akkor annak a bejegyzéseit fogja listázni. Viszont ez így widgeteket kattintgatva nem fog menni, némi gépelést igényel :)

#18 hgrg

WP Addikt

• VIP tag
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 2.943 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-21 - 17:08

@hitetlen mi a baj? tedd fel te is :)( persze bizt másolat előre mindenről és pl adatbázist 1az1be lemásolni :)
Hgrg.Info | Segítség:Support.hgrg.info | WP fordítások

#19 Brecsi

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 107 Hozzászólás:
  • Település:Budapest

Elküldve: 2010-05-21 - 18:04

Simán fel lehet rakni élesbe. Nekem egyedül a qtranslate hisztizett rá, de az is csak azért mert verzióhoz van kötve. De a php-ben átírtam az aktuális verzióra és már el is hitte, hogy neki kell működnie és működik is :D

A codexet böngésztem, merre keressem az újfajta query_posts dolgot, ahol már blog id-t is meg lehet adni neki? Beleírásban már egyre jobb vagyok, csinálgatunk néhány teljesen egyedi wp sablont, szóval nem gond ha bele kell írni :D

#20 hitetlen

Fórumfüggő

• Regisztrált tag
  • 1.584 Hozzászólás:

Elküldve: 2010-05-21 - 19:49

Üzenet megtekintéseIdézés: hgrg - Dátum: 2010-05-21 - 17:08

@hitetlen mi a baj? tedd fel te is :)( persze bizt másolat előre mindenről és pl adatbázist 1az1be lemásolni :)

Nem tesztoldalon érdekelne, hanem éles oldalon. Oda meg azért még nem..., ebből bajok is lehetnek (és bármilyen hibát adna most, vagy később, én tuti nem tudnám kijavítani). Általában elég türelmes vagyok..., annak idején évekig Joomla-t használtam, és titkon reméltem, egyszer jön majd egy jó motor. Kivártam..., érdemes volt. WP a király.

Új válasz

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó