Körkérdés
Elküldve: 2010-02-26 - 01:00
Mivel, ahogy beharangoztuk, sokunk által várt legnagyobb újítás a WordPress MU-val való házasság lesz.
Ezzel kapcsolatos a körkérdésünk, miszerint, magyarul milyen nevet látnátok szívesen az új verzióban megjelentő "Multisite support" terminológia kapcsán?
Elküldve: 2010-02-26 - 02:02
Elküldve: 2010-02-26 - 09:09
Elküldve: 2010-02-26 - 10:04
Idézés: blackbird - Dátum: 2010-02-26 - 09:09
Jelengleg 4 ember tud a fordításban tevőlegesen részt venni, legalábbis ennyinek adtam SVN jogot. De ezzel a lehetőséggel rajtam kívül, csak Győző szokott élni rendszeresen
Elküldve: 2010-02-26 - 10:52
Elküldve: 2010-02-26 - 11:02
Több webhely támogatása - ennekk is lenne némi jogosultsága. Ha belegondolunk, hogy milyen funkcióhoz keresünk frappáns nevet: az új WP 3.X legfőbb változása az eddigiekhez képes az, hogy a MU (Multiuser - többfelhasználós) képességeit is magába ötvözte; egyszerűen olyan, mintha kapott volna egy kapcsolót, ami bekapcsolva több blog létrehozását és üzemeltetését kezeli, ha kikapcsoljuk, akkor a szokásos egy webhely üzemel. (Ez az új funkció a Network (Hálózat) nevet kapta.
Többfelhasználós támogatás - ha arról az oldalról tekintem a kérdést, hogy eddig is többfelhasználós volt a WP, akkor nem lenne változás. Sőt, nem is ez a pontos, szó szerinti fordítás - de, mint azt tudjuk, nem szabad szó szerint fordítani, hanem a mondanivalót, a lényeget, a fontosat kell visszaadni ilyen esetekben.
Magam részéről a Többfelhasználós támogatásra szavaznék.
A fordításról: ma éjjel DjZoNe-nal nagy fordító estet csaptunk. Volt ott minden a keresztbeírástól, ez a rész az enyém ez meg a tiéd-en keresztül a karakterkódolás elvesztéséig minden. Néhány dolgot tisztáztunk egymással, vagy kérdeztünk egymástól az MSN-en keresztül.
Zsolti kiadott egy ukázt, hogy miként használjuk a felületen a *.domain.tld fordítását (wildcard). Én közöltem válaszul, hogy nekem a Média kifejezéstől fülfolyásom van, legyen inkább kép/videó helyette (és eddigre már kb. 2/3-át átírtam a fordításban található média kifejezéseknek).
Naná, hogy kijött Zsoltból a zenemánia: közölte, hogy azt már nem, mert abban a hang is benne van. Kis ideig csatáztunk ezen ( a kérdést az oldotta meg, hogy nálam minden karakterkódolás elment, az egészből kriksz-kraksz lett, és az előző állapotot visszaállította Zsolti - 10ezer bit-tel kisebb állomány
Zsolti a következőképpen érvelt:
"- Akkor a wildcardot fordítsuk vadkártyának?"
Éjjel, tök csönd, csak a klaviatúra gombjai zizegtek. Hangosan felröhögtem, a párom majd kiesett az ágyból. Majd bepisiltem a röhögéstől. Aztán tíz percet könyörögtem Zsoltinak, hogy ezt hagyjuk benne direkt, legyen ez a fordítói névjegy.
Vadkártya..
Elküldve: 2010-02-26 - 14:13
Elküldve: 2010-02-26 - 19:02
Lehet buta kérdés, de ha már (multi),van-e a WP3.xx re valami buddypress-féle, vagy az eredeti buddypress megy rajta?
Per pill. a MU-t és BP-t 'bűvölöm', de ha pozitív választ kapok, akkor 'átállok'.
Köszönöm
Elküldve: 2010-02-26 - 19:56
Erre tessék: itt van a WordPress 3. Összerakva a WordPress a WordPressMU, meg egy nagy adag Buddypres. Még jó, hogy nincs benne a bbPress (még)!
A fordítás: 91 %-on.
Elküldve: 2010-02-26 - 22:35
Elküldve: 2010-02-27 - 09:44
Azt gondolom, multisite kifejezés annyira tömör, hogy nekem magyarul, minden fordítás olyan körülírásnak tűnik.
Elküldve: 2010-02-27 - 12:02
Idézés: DjZoNe - Dátum: 2010-02-26 - 19:28
A kérdésed további része úgy érzem innét tárgytalan
Jövőidő?
Lehet rosszul kérdeztem, de a kérdésem arra irányult volna, hogy valaki próbálta-e?
Ezek szerint te nem
De a puding próbája...
Elküldve: 2010-02-27 - 12:08
Milyen jövő idő? Itt toporog a spájzban: http://wordpress.org...ress-latest.zip
Kérdezd meg hgrg-t, ő komolyan teszteli. Vagy - tudom, hogy Te is szoktál a localhostodon próbálkozni - tedd fel magadnak, és ereszd rá a Buddypresst, és mesélj!
Elküldve: 2010-02-27 - 12:17
Idézés: rozi - Dátum: 2010-02-27 - 12:02
Lehet rosszul kérdeztem, de a kérdésem arra irányult volna, hogy valaki próbálta-e?
Ezek szerint te nem
De a puding próbája...
http://dev.djz.hu -n egy 3.0 fut, de ez alpha verzióban van.
Szerintem ebből végleges kiadás leghamarabb áprilisra lesz.
Elküldve: 2010-02-27 - 12:26
De hol van ott a Buddypress?
Tisztelt Farkas Úr
"Milyen jövő idő? Itt toporog a spájzban: http://wordpress.org...ress-latest.zip"
Talán ezért kérdeztem.
"- tudom, hogy Te is szoktál a localhostodon próbálkozni -"
Rosszul tudod.
Elküldve: 2010-02-27 - 12:57
Idézés: rozi - Dátum: 2010-02-27 - 12:26
De hol van ott a Buddypress?
Rozi, kezd sok lenni az értetlenkedés.
A BuddyPress egy plugin gyűjtemény, meg saját sablon.
Nem külön rendszer.
Tök mindegy min fut, fut MU-n és önálló installon is.
A BuddPress verziók, mint olyan nem függenek az aktuális WP kiadásoktól.
Elküldve: 2010-02-27 - 13:13
Valamiért az volt bennem, hogy localhoston próbálgatsz dolgokat. Remélem, nem sértettelek meg ezzel a feltételezéssel?
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó