Soha nem próbáltam érveket felsorakoztatni, hogy miért nem joomla, drupal. Azt viszont tudom hogy miért wordpress. Könnyedén oldok meg bonyolultabb oldalakat is, ha akadnak nehézségek hamar találok megfelelő segítséget itt a forumban vagy a külföldi bloggereknél. SEO szempontból kimagasló rendszer. De ezeken kivül még millionyi dolgot tudnék írni. De hogy más is tudjon a rendszerről jót mondani, ezeket folytassátok ti.
Miért pont WordPress
Elküldve: 2009-10-23 - 13:11
Soha nem próbáltam érveket felsorakoztatni, hogy miért nem joomla, drupal. Azt viszont tudom hogy miért wordpress. Könnyedén oldok meg bonyolultabb oldalakat is, ha akadnak nehézségek hamar találok megfelelő segítséget itt a forumban vagy a külföldi bloggereknél. SEO szempontból kimagasló rendszer. De ezeken kivül még millionyi dolgot tudnék írni. De hogy más is tudjon a rendszerről jót mondani, ezeket folytassátok ti.
Elküldve: 2009-10-23 - 13:50
Elküldve: 2009-10-23 - 14:11
Elküldve: 2009-10-23 - 15:52
Elküldve: 2009-10-23 - 17:00
Idézés: Efrud - Dátum: 2009-10-23 - 13:11
Idézés: hgrg - Dátum: 2009-10-23 - 15:52
20 karakteres kóddal szöszöltem úgy 7 órán keresztül, de végre működik!
Idézés: Kimmuriel - Dátum: 2009-10-23 - 13:50
...Teljesen más az itteni fórumozó közösség és a hozzáállás, és nekem nagymértékben befolyásolja a weboldal gyártáshoz való lelkesedésemet...
Ezek szerint én még nem segítettem neked, hogy ellenpéldával is találkozz!
---
Egyébként kár ragozni, hogy miért szeretjük. Baromi egyszerű a megoldás: jelenleg ez a legjobb és legrugalmasabb rendszer, melyet minimális tudással is lehet telepíteni és használni, és egy kicsivel több hozzáértéssel tényleg minden kicsikarható belőle!
Elküldve: 2009-10-23 - 18:45
Na eddig még nem mondtatok szerintem egy olyan okot se, ami miatt váltani szeretnék Joomláról!
Üdv!
Elküldve: 2009-10-23 - 21:39
Elküldve: 2009-10-23 - 22:05
Te most vicceskedsz velünk?
Megkérdezni egy WP Fórumon, hogy miért szeretjük a WP-t, amikor Te már 1 hónap után is a Joomlára esküdsz?
Egy hónap időd nincs a WP-re (szerinted), de objektív(nek mondott) véleményed igen? Nem rossz...
Tudod, ha ennyi az energiakapacításod, akkor szorítsd ki magadból ugyanezt a kérdést - a WordPress-t cseréld Joomla!-ra - és hasonlítsd össze a válaszokat.
Ha kicsit objektívebbet is szeretnél, de nincs rá időd, akkor annyit nézz meg mindkét rendszer főoldalán, hogy melyiket használják jelentősebb intézmények, szervezetek? Belépőszint a WordPress-nél pl. a New York Times, a Downing Street 10.
Ja, és még egy objektív érv, hogy miért szeretjük a WordPress-t (azontúl, amit már itt a Közösségünk néhány tagja említett):
Nekünk, kezdőknek, egy hónap intenzív WordPress-foglalkozást követően van időnk, energiánk, hogy más rendszereket is tanulgassunk, pl. Joomla!-t is.
És ezért tudtunk dönteni abban, hogy a Joomla! is egy nagyon jó rendszer, az elsők között lévő CMS-rendszer a WordPress-szel együtt, csak nekünk a WordPress az első, a jobb, a kezesebb, a felhasználó- és adminisztrátorbarátabb, a biztonságosabb, a változatosabb, a könnyebben kezelhető, az átláthatóbb, a tisztább forráskódú, bővítményekkel és sablonokkal messze jobban ellátottabb, és a fordítása minőségibb.
Elküldve: 2009-10-23 - 22:18
Elküldve: 2009-10-23 - 23:10
a legfontosabb, hogy nem tudok programozni, szóval mindenképpen olyan alkalmazás kellett amit alap html/css tudással formálgathatok a saját ízlésem szerint
továbbá szeretem az egyszerűséget, a jól átlátható dolgokat és a DOKUMENTÁCIÓT (mérnökember lennék vagy mi)
és akkor hirtelen beleakadtam a WP-be, őszintén bevallom, még ez után is próbálgattam jó pár cms-t
de a rengeteg plugin, theme, na meg a közösségének a támogatottsága (codex, support forum) meggyőzött, ilyet egyik más rendszer se tudott
úgyhogy nálam így kezdődött...
...a 2.0-ás verzióval
azóta meg fejlődgettem én is, a WP is, és a határ szinte a csillagos ég (=
Elküldve: 2009-10-24 - 01:01
Arról nem is beszélve, hogy 1000x jobb a WordPress közösség, nagyon jó a szerkesztői gárda. Imádom
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Tolerancia és tisztelet - ide egymástól tanulni járunk!
Elküldve: 2009-10-24 - 02:01
Idézés: Farkas Győző - Dátum: 2009-10-23 - 22:05
Hi!
Egyáltalán nem vicceskedem!
Üdv!
Idézés: Patai László - Dátum: 2009-10-24 - 01:01
Na akkor tulajdonképpen neked köszönheti a magyar internetes társadalom, hogy megismerhette a Joomlát és a WP-t?
Üdv!
Idézés: mano - Dátum: 2009-10-23 - 21:39
Ezt nem mondtam! De miért ne?
Még egyszer mondom mindenkinek, hogy nem vitázni, háborúzni jöttem ide, vagy azért, hogy el kezdjek prédikálni hogy a Joomla ennyire jó meg annyira jó!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, elnézést ha esetleg nem reagáltam valakinek, kicsit fáradt vagyok.
Jó8 Mindenkinek!
Elküldve: 2009-10-24 - 10:09
Az informatikában nincsenek titkok, csak két dolog kell megtanulni: 1. Olvasni 2. Google-t használni.
Elküldve: 2009-10-24 - 10:25
Idézés: Efrud - Dátum: 2009-10-24 - 10:13
Elküldve: 2009-10-24 - 10:29
Elküldve: 2009-10-24 - 11:10
Idézés: Patai László - Dátum: 2009-10-24 - 10:09
Na itt szerintem tökéletesen megfogalmaztad a lényeget!
Ez a lényeg, hogy mire kell és, hogy azt meg lehet-e valósítani azzal, amit az ember először választott, vagy ami először akadt a keze ügyébe. Na én nem azt mondom, hogy feltétlenül le kell ragadni, de ha valakinek beválik az egyik vagy a másik, akkor szerintem azzal sincs semmi baj, hogy ha elkötelezi magát mellette. És előfordulhat, hogy egy idő után úgyis hiába mondják neki, hogy Te figyelj! Miért nem a másik? Az jobb, egyszerűbb... Most megint nem magamról beszélek, bár nem tagadom, és is ilyen vagyok, hogy ha valami beválik és megtetszik, akkor nem szívesen váltok, hanem hű maradok.
Én a Joomla előtt azt se tudtam, hogy vannak ilyen rendszerek!
Szép napot!
Elküldve: 2009-10-24 - 11:14
Elküldve: 2009-10-24 - 11:19
@hitetlen: Ez most azért nagyon ott volt!
Elküldve: 2009-10-24 - 11:27
Én kérek Tőled bocsit, hogy támadónak érezted a hozzászólásomat; nem mindig sikerül az ember fiának azt és úgy leírni, amit mondani akar - ezért is kell nagyon ügyelni arra, hogy mit írunk, mert közben nem tudunk kacsintani, fintorogni, szemöldököt felhúzni, stb.
Tényleg úgy van, ahogy Patai Lacival egyetértettél: van egy feladat, amit meg kell tudni oldani, és az ember kezébe kerül egy nagyon jó CMS-rendszer (most - ebből a szempontból - mindegy is, hogy a Joomla!, vagy a WordPress), amivel szinte pikk-pakk megoldja, jól oldja meg, magas színvonalon oldja meg. Miért is változtatná meg azt, ami segített neki, ami bevált?
Személy szerint nagyra értékelem azt a törekvésedet, hogy majd egyszer, talán, a WordPress-re is szánsz időt, és rögtön a legilletékesebbtől, a WordPress Magyarország Közösségétől vártál választ néhány alapvető kérdésre.
Azt meg különösen pozitívnak nyugtázom, hogy nagyon kulturáltan reagáltál az - előre megjósolható - "elfogult" válaszokra.
Van Joomla!-d és WordPressed (csak Neked is az időszűke a nagy közellenséged), nagy empátiával fordulsz a Közösséghez, komolyan érdekel a válaszunk - mindezeket összevéve már majdnem WordPress-es vagy...
1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó