Sziasztok!
Több nemzetközi fórumot és végignyálaztam és hasnló problémával küszködőket találtam, de választ sehol az alábbi kérdésemre.
Letöltöttem egy theme-et aminek a footerje base64 technikával le van kódolva. Az egész footerben ennyi van: (és semmit nem tudok rajta módosítani):
Külföldi fórumokon olvastam véleményeket, miszerint valószínűleg nem véletlen van lekódolva a footer, épp azért hogy ne lehessen változtatni, ezért sok helyen nem is segítettek annak aki a segítséget kérte. Máshol meg épp a sablon fejlesztőnyét szidta, hogy ezzel megsérti a nyilt forráskód szabadságát... stb. De igazából ez a része annyira nem érdekelne, csak az hogy létezik-e valamilyen dekódoló ehhez.
Sok helyen rákerestem, de nem találtam rá megoldást, hátha a magyar elme diadalmaskodik. Köszönöm a javaslatokat előre is.
Kódolt footer (base64) - lehetetlen módosítani?
Szerző legrosszabb, 2008-03-03 14:04
116 válasz erre a témára
Elküldve: 2008-03-03 - 14:04
Elküldve: 2008-03-03 - 15:54
A sablon szerkesztője "sperm box" - magyarosan geciláda... és igenis, KELL anyázni velük kapcsolatban. Az angol fórumban mindig az a válasz, hogy
1. Ne használj ilyen theme-t
2. Töröld belőle a kódot mindenestül (általában ún. szponzor linkeket rejtenek így el)
3. Terjeszd a neten, hogy a sablongyártó miféle ganéj
Én a következőt próbálnám: nézd meg a forráskódot (right click, View source) és mentsd el, amit kirak. Utána vagy egész footert vagy a sz@r kódot belőle töröld teljesen, és helyettesítsd a forráskódból elmentett darabbal, mint footer.php
Aztán, ha működik, rögvest bloggolj arról, hogy ki és hol csinálja az ilyen szar theme-t. Itt sem kell őket névtelenül hagyni! Nyugodtan nyiss egy új topikot "Ezeket a sablonakat nem szabad használni címmel"
1. Ne használj ilyen theme-t
2. Töröld belőle a kódot mindenestül (általában ún. szponzor linkeket rejtenek így el)
3. Terjeszd a neten, hogy a sablongyártó miféle ganéj
Én a következőt próbálnám: nézd meg a forráskódot (right click, View source) és mentsd el, amit kirak. Utána vagy egész footert vagy a sz@r kódot belőle töröld teljesen, és helyettesítsd a forráskódból elmentett darabbal, mint footer.php
Aztán, ha működik, rögvest bloggolj arról, hogy ki és hol csinálja az ilyen szar theme-t. Itt sem kell őket névtelenül hagyni! Nyugodtan nyiss egy új topikot "Ezeket a sablonakat nem szabad használni címmel"
Elküldve: 2008-03-03 - 16:09
köszi!
1, az a baj hogy maga a sablon jó, meg egész jól át is lehet alakítani, és tök sokat dolgztam vele, mire eljutottam a footerhez (gondoltam cak egy két dolgot ott még átírok, és akkor kaptam agybajt, hogy ha ezt nem tudom megoldani, az egész melóm fuccsba megy. Egyébként ha már mondtad hogy terjesszem erről a theme-ről van szó:
http://www.wpthemesf...p?theme_id=2256
2. az amit leírsz sajnos, csak részben működik, már máshol is olvastam, ki is próbáltam, de igaz a footert (úgy ahogy) helyre teszi, de szétesik, elcsúszik, + a sidebar működésébe is bezavar, azaz semmilyen tartalom nem jelentkezik a sidebarban. Így ez sem volt tökéletes megoldás.
Ezen kívül valami megoldás? Nincs erre valami dekódoló?
A témával kapcsolatban egyébként magyarul egyetlen helyen találtam megoldást de az ott lévő link (ami egy kész dekódolót sejtet) már nem él:
http://weblabor.hu/forumok/temak/15243
1, az a baj hogy maga a sablon jó, meg egész jól át is lehet alakítani, és tök sokat dolgztam vele, mire eljutottam a footerhez (gondoltam cak egy két dolgot ott még átírok, és akkor kaptam agybajt, hogy ha ezt nem tudom megoldani, az egész melóm fuccsba megy. Egyébként ha már mondtad hogy terjesszem erről a theme-ről van szó:
http://www.wpthemesf...p?theme_id=2256
2. az amit leírsz sajnos, csak részben működik, már máshol is olvastam, ki is próbáltam, de igaz a footert (úgy ahogy) helyre teszi, de szétesik, elcsúszik, + a sidebar működésébe is bezavar, azaz semmilyen tartalom nem jelentkezik a sidebarban. Így ez sem volt tökéletes megoldás.
Ezen kívül valami megoldás? Nincs erre valami dekódoló?
A témával kapcsolatban egyébként magyarul egyetlen helyen találtam megoldást de az ott lévő link (ami egy kész dekódolót sejtet) már nem él:
http://weblabor.hu/forumok/temak/15243
#4 Guest_charlie_*
Elküldve: 2008-03-03 - 17:50
és ez?
Elküldve: 2008-03-03 - 17:55
Töröld a létező footer.php-t és helyettesítsd egy új footer.php fájllal, amiben ez van: