Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

Valid

43 válasz erre a témára

#1 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 01:09

Tök jó, hogy tök Valid az oldalam, csak az zavar, hogy a

miatt a képek körül eltűnik az a pár pixeles margó, és így összeér a kép, a köréfolyó szöveggel. Mit lehetne ez ellen tenni?

#2 Farkas Győző

WordPress-tisztelő

• Adminisztrátor
  • 3.943 Hozzászólás:
  • Település:Pécs/Hungary

Elküldve: 2008-12-24 - 01:40

Állítsd be a feltöltött képeknél a vízszintes és függőleges beállításokat! :) (Szerkesztés, jobb egér, haladó beállítások).

Ha ezen megy el a valid, akkor át kell gondolni, hogy mi a fontosabb: a valid, vagy a képek megfelelő, felhasználóbarát beállítása. ;)

#3 Török Zoltán

WP bűvölő

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 613 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 04:06

nem a doctypte-tol nem lesz marginod a kepek korul....
css a megoldas mint mindig, ajanlom a firebugot ujra es ujra
kis cégem, wordpress munkák | erettsegi.com
semmi sem romlik el magától....

#4 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 10:08

Idézet

nem a doctypte-tol nem lesz marginod a kepek korul....
Pedig én azt vettem észre, hogy amikor doctype van az oldalon, akkor érnek össze a képek a szöveggel, amikor nincs, akkor nem! :)
És még valami: doctype-al a hóesés sem működik :(

#5 Török Zoltán

WP bűvölő

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 613 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 12:56

hoeses fujj
hidd el tenyleg nem a doctype a hiba forrasa, akkor az osszes oldalam szarul jelenne meg, meg a weboldalak 90%-a, szoval masban van a problema

de ha eseteg megmondanad, hogy melyik oldalon lep fel ez a problema akkor sokkal de sokkal konnyebb lenne
kis cégem, wordpress munkák | erettsegi.com
semmi sem romlik el magától....

#6 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 13:20

Akkor most egy kicsit visszaraktam a doctype-ot, úgyhogy most nincs hóesés, és a kép összeér a szöveggel! Ezt ott Timbaland és Obama köröl lehet látni. Amúgy Believe.hu.

#7 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2008-12-24 - 14:54

Hát, én semmi összecsúszó képet nem látok. Milyen böngésződ van? Csak nehogy azt mond, hogy IE.

#8 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 14:57

Igen, mert azóta megint kiszedtem a doctype-ot! :D
Pill... visszaraktam!

IE? Isten ments...! :)

#9 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 15:13

Na megvan? ...mert veszem ki a doctype-ot! :)

#10 moshu

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 910 Hozzászólás:
  • Település:Kanada

Elküldve: 2008-12-24 - 15:46

Idézet

Na megvan? ...
Megvan, hát. Tanulj alap XHTML 1.0-t! De lagalább HTML 4.01-t.

Az "align" használata mindkettőben hibának számít, és te nyakra-főre használod a képek igazításánál. AZ a baj, nem a doctype...

#11 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 16:04

Áhá, értem! Akkor ez lenne a helyes:
style="margin: 0 0 4px 0; float: left;"

#12 moshu

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 910 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 16:09

Valami olyasmi. Ámbátor tapasztalt júzerek nem piszkolnak belé stílust a tartalomba, hanem minden dízájnnal kapcsolatos dolgot a CSS fájlban tartanak: erre valók a class-ok...

#13 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 17:26

Világos! :)

De ha már itt tartunk: Mikor kell egy div-nél id-t és mikor kell class-t használni? Másképpen: mi a különbség?

#14 moshu

Veterán

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • 910 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 18:06

id csak egyetlen egyszer fordulhat elő egy oldalon, class akárhányszor.
Ergo, ismétlődő elemek (nem csupán div!) esetében mindig class.

#15 Guest_charlie_*

• Guests

Elküldve: 2008-12-24 - 18:33

ID már a nevében is benne van, hogy egyszer, mivel ez azonosításra szolgál.

#16 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 19:26

Mindig tanul az ember! :)

#17 max_headroom

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 26 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 20:34

Szia Joles, nem a Doctype deklaráció miatt problémás az oldalad.

A http://believe.hu/wp.../images/top.jpg képet szűri a Firefox Adblock pluginje, ezért csúszik össze minden szerintem. Ha ideiglenesen kikapcsolom a Firefoxban az Adblock-ot, rendbe jön az oldal.

Bár a böngészők megjelenítik, a font elem érvénytelen: http://www.w3schools...gs/tag_FONT.asp

A center elem úgyszintén: http://www.w3schools.../tag_center.asp

Ezeket CSS-ben kell megcsinálni.

#18 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-24 - 21:19

Akkor ha a top-ot átnevezem vmi másra, akkor nem fognak összecsúszni a képek a szöveggel? Láttam egy oldalt, ott is összecsúsznak, de ott nem top.jpg a felső kép címe!

Amúgy nem szoktam font-ot tartalmon belül stílusozni... legalábbis nem emlékszem rá, hogy használnék! ;) Általában ezt szoktam használni:
szöveg

A center-t azért használom előszeretettel, mert nem akarok állandóan div-ezni, így kézenfekvőbb a center használata. És a Validator-nak sincsen baja vele.

#19 max_headroom

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 26 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-25 - 00:21

[quote name='Joles]Akkor ha a top-ot átnevezem vmi másra' date=' akkor nem fognak összecsúszni a képek a szöveggel?[/quote']

Próbáld átnevezni azt a képet valami másra, szerintem segítene.

[quote name='Joles]Amúgy nem szoktam font-ot tartalmon belül stílusozni... legalábbis nem emlékszem rá' date=' hogy használnék![/quote']

Tartalmon belüli stílusozás: 373-397 sorokban mindben van. Ez a címkefelhőd, ha plugin, érdemes olyat választani, ami normális kódot produkál.

[quote=Joles]Általában ezt szoktam használni:
[/quote]

Felejtsd el a font elemet, a hx, p, stb. elemeknek adj stílust. Szemantikailag és SEO szempontból is az a helyes megoldás.

[quote name='Joles]A center-t azért használom előszeretettel' date=' mert nem akarok állandóan div-ezni, így kézenfekvőbb a center használata. És a Validator-nak sincsen baja vele.[/quote']

A center tag használata egyáltalán nem kézenfekvő, mert az is érvénytelen. Ezt ki tudod éppen váltani a text-align:center segítségével, de az sem túl elegáns, ha képről van szó.

És ha már UTF-8 a karakterkódolás, akkor felesleges a magyar ékezetes betűket xhtml entity-kkel helyettesíteni.

#20 Joles

Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 129 Hozzászólás:

Elküldve: 2008-12-25 - 09:48

Idézet

Próbáld átnevezni azt a képet valami másra, szerintem segítene.
Hát ez nem segített...

Idézet

Tartalmon belüli stílusozás: 373-397 sorokban mindben van. Ez a címkefelhőd, ha plugin, érdemes olyat választani, ami normális kódot produkál.
Ez nem plugin, hanem ez beépített. Próbáltam azt a flash-es cimkefelhőt, de annyira nem tetszett. Majd még barátkozok vele.

Idézet

Felejtsd el a font elemet, a hx, p, stb. elemeknek adj stílust. Szemantikailag és SEO szempontból is az a helyes megoldás.
Az a baj, hogy néha-néha, csak egy-egy szót szeretnék kiemelni, és olyankor feleslegesnek és értelmetlennek látom a h1, h2, h3... és p-ket használni, mert akkor, ha jól tudom a h-k, azok egy sort igénybe vesznek, szóval mellé már nem tudok többet írni... (vagy igen?) A p-t pedig azért nem szeretem, mert az meg előtte-utána kihagy egy-egy sort, és akkor azt is meg kéne adni css-ben, hogy margin:0px;. Szóval ez a sok felesleges munka...

Jó... most ezt mondom, aztán lehet, Neked lesz igazad! :)

Egyébként szeretem még ezt a fajta font stílusozást (ha már minden áron szint szeretnék belevinni):
[i]szöveg[/i]
És css-ben:
i {
       color:#41a836;
}
Vagy ugyanezt -vel, vagy -al...

Idézet

És ha már UTF-8 a karakterkódolás, akkor felesleges a magyar ékezetes betűket xhtml entity-kkel helyettesíteni.
Akkor mivel? :)

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó