előljáróban annyit, hogy nem vagyok szakember, csak üzemeltető, ezért nézzétek el, ha zöldséget kérdezek...
Terméket értékesítünk, és a wp blogon kívül van egy facebook oldalunk is durván 1500 követővel, akik a blog forgalmának 60%-át adják. Természetesen a facebook oldalon nem csak a blog bejegyzéseit tesszük fel, hanem vannak egyéb "nem üzleti jellegű", szórakoztató linkek (külső linkek, videók). A kérdés az lenne, hogy ezt a forgalmat nem lehet-e valahogy "átvezetni" a domainünkön, hogy ezzel a keresők listájában jobb helyezést érjünk el. Ezzel ugyanis simán meg lehetne háromszorozni a forgalmunkat.
Először a Pretty Link pluginre gondoltam, mert ez képes külső url-eket kezelni, és tök jól működik, mert a létrehozott linkek a facebook-on gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki, mint ha az eredeti külső linket adtam volna meg. (Még a youtube klippek is elindíthatók). Ezzel azonban az a bajom, hogy a google analytics-ben nem jelenik meg, tehát a kereső nem tekinti a domain forgalmának, így valszeg semmi hatása sincs az oldal helyezésére.
Van valami módszer arra, hogy a külső linkeket tartalmazó facebook forgalmat is a blog kereső helyezésének javítására használjuk?
Válaszotokat előre is köszönöm!