Ugrás a tartalomhoz

- - - - -

Létező tartalom helyett WP alkalmazása

7 válasz erre a témára

#1 Protect

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-03 - 16:53

Sziasztok!

Gondolom sokak számára kézenfekvő dolog, de részemről tanácsra van szükségem.

Van egy domain, ami alatt jelenleg statikus website működik. Szándékomban áll WP-re váltani.

Mielőtt elkezdem, az alábbi a dillemám:

- feltelepíteném a WP-t, a témát, elekzdeném feltölteni a tartalmat, ez még OK.

- amíg a WP alapokon futó tartalommal dolgozom hogyan tudom megoldani, hogy a látogatók az eredeti statikus tartalmat lássák, de én tudjak előlük rejtve dolgozni az új tartalommal?

- ezen túl: ha készen lenne a WP-s tartalom, utána nagyon gagyi lenne úgy megoldani, hogy törlöm az eredeti statikus tartalmat, így a látogató a megszokott webcímen csak a szolgáltató 404-es hibaoldalát "látná", de onnan automatikusan át lenne irányítva az új WP-s tartalom kezdő oldalára? Vagy hogyan ildomos ezt megoldani?

Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tudna segíteni!

#2 Efrud

Veterán

• Moderátor
  • 1.692 Hozzászólás:
  • Település:Vác

Elküldve: 2012-02-03 - 22:09

Csináld meg a sablont és a tartalmat localhoston, vagy egy aldomain alatt. Utána letörölöd a régit felteszed a wp-t és átírod az adatbázisban amit át kell ilyen költözésnél. Az, hogy arra az X időre ami mondjuk 5 perc nem lesz elérhető az oldal. Na bumm, máshogy szerintem nem fogod megoldani. Egyszer le kell törölni a régi oldalt és helyére az újat tenni.

#3 Protect

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-04 - 09:54

Köszönöm szépen a segítséget.

Miután töröltem az eredeti statikus tartalmat, a látogató a megszokott webcímen csak a szolgáltató 404-es hibaoldalát "látná", de onnan automatikusan át lenne irányítva az új WP-s tartalom kezdő oldalára.
Így megoldani OK, vagy nem túl elegánys? Vagy hogyan ildomos ezt megoldani? (A WP-s tartalom saját 404-es oldallal rendelekzik, így az megoldva, csak a régi tartalom már nem létező oldalaira szeretnék most rákérdezni)

#4 Nero

Új Tag

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 51 Hozzászólás:
  • Település:A határ

Elküldve: 2012-02-04 - 10:40

Ha ugy csinalod, ahogy Efrud irta nem kell atiranyitgatni, es siman meg lehet oldani, hogy 1-2percnel tovabb ne legyen kieses
az oldalba. Sot ha er annyit az egesz, akkor akar leviheto par masodpercre is a kieses. Csak esszel kell csinalni.
En is azt javaslom csinald meg otthon a wps oldalt, akkar egy wp to goval es ha nem vagy biztos benne hogy kell atrakni
ugy hogy jo legyen akkor szolj, biztosan lesz segitseg.

#5 Protect

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-04 - 11:07

Köszönöm nektek az önzetlen és gyors segítséget!
(No meg az egész fórumnak és fórumos társadalomnak, hogy létezik...)

#6 Protect

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-18 - 00:37

És mi a helyzet a következővel?

Hogyan férne meg egymás mellett a létező statikus tartalom és a wp-s tartalom? A wp-s tartalom keresők elől le lenne tiltva a szerkesztés ideje alatt, nyilván a statikus oldalról semmi hivatkozás nem mutatna rá, de mi lenne a helyzet a kezdő oldallal? Mi lenne a megoldás arra, hogy a statikus oldal jelenjen meg a domain név beírásakor? Így kapásból telepíthetném és szerkeszthetném a wp-s tartalmat a gyökérbe...

Lehet, hogy túl naiv a fenti felvetés, de mint laikus megmenekülnék némi költöztetéstől és néhány apró-cseprő dologtól, amitől tartok, hogy belevágjak.

Nos?
Előre is köszi, ha foglalkoztok a kérdéssel.

#7 Efrud

Veterán

• Moderátor
  • 1.692 Hozzászólás:
  • Település:Vác

Elküldve: 2012-02-18 - 11:46

Szerintem ebből csak a kavar lesz. Vedd külön egy aldomainre a statikus tartalmat és készen is vagy.

#8 Protect

Újonc

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2012-02-18 - 14:28

:-) Ha-ha-ha, hát ez is egy igazán kézenfekvő gondolat. Tök jó. Köszi. Nemes egyszerűséggel áthidal minden olyan dolgot, amibe féltem belevágni...

Szerkesztve Farkas Győző által: 2012-02-19 - 02:28
Felesleges idézned az előtted hozzászólót!

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó